Vrijdag 29 mei heeft het Promovendi Netwerk Nederland de jaarlijkse Supervisor of the Year award uitgereikt aan dr. Mónica López López, associate professor aan de Rijksuniversiteit Groningen. PNN reikt deze prijs jaarlijks uit om goede begeleiding van promovendi te belonen. Naast haar waren ook prof. Bert Meijboom (Tilburg University) en prof. Nathaniel Martin (Universiteit Leiden) voor de award genomineerd. Zij verkrijgen hiermee een eervolle vermelding als excellente supervisors.

Dr. López López viel bij de jury op door de veelzijdigheid van haar supervisie. Zij helpt haar promovendi op allerlei aspecten: niet alleen bij het

succesvol afronden van hun promotietraject, maar ook bij het opbouwen van een netwerk en het opdoen van relevante ervaringen. Ook heeft ze veel aandacht voor de balans tussen werk en privé, en houdt ze de mentale gesteldheid van haar promovendi goed in de gaten. Tegelijkertijd bekommert ze zich niet alleen om het welzijn van haar eigen promovendi, maar zet ze zich ook in voor promovendi in het algemeen, en is ze een graag geziene spreker op lokale promovendidagen.

Dr. López López was vereerd met de prijs. Ze bedankte haar promovendi uitvoerig: “Als ik een goede begeleider ben, dan komt dat vooral door hun lieve feedback en de vele lessen over academische solidariteit die zij me iedere dag leren.” (Vertaling PNN).

De deskundige jury, bestaande uit prof. Eric Eliel (Universiteit Leiden, co-creator Golden Rules of Supervision), prof. Mike Jetten (RU en voormalig winnaar van de SotY-Award), Marishka Neekilappillai (PhD vertegenwoordiger Universiteit Leiden en co-creator Golden Rules of Supervision) en Lucille Mattijssen (voorzitter PNN), had de lastige taak om een winnaar te kiezen. Mattijssen: “De kwaliteit van de ingezonden begeleiders was zeer hoog. We hebben lang moeten vergaderen om een winnaar te kunnen bepalen, maar het is uiteindelijk gelukt.”

Vanwege de coronamaatregelen vond de uitreiking van de Supervisor of the Year award digitaal plaats in een online ceremonie met de genomineerden en degenen die hen genomineerd hadden. Deze ceremonie is hier terug te kijken.

Deel deze pagina