Mentale gezondheid

Het doen van een promotieonderzoek kan een uitdagende ervaring zijn en helaas heeft het vaak een negatieve invloed op de geestelijke gezondheid. Volgens een enquête uitgevoerd door PNN heeft bijna de helft van de promovendi een verhoogd risico op geestelijke gezondheidsproblemen. De website van Dr. Zoë J Ayres kan goede hulp bieden met betrekking tot geestelijke gezondheid tijdens je promotieonderzoek.

Verbetering nodig in de academische cultuur

Bij het praten over geestelijke gezondheid tijdens je promotieonderzoek ligt vaak de nadruk op individuele kandidaten om grenzen te stellen en aan zelfzorg te doen. Hoewel dit uiteraard een belangrijk aspect is om de geestelijke gezondheid van promovendi te verbeteren, ziet PNN ook duidelijke problemen binnen de academische cultuur, zoals een competitief landschap met druk om te publiceren dat overwerken aanmoedigt.

Om de geestelijke gezondheid van promovendi duurzaam te verbeteren, zijn niet alleen interventies voor individuele promovendi nodig, maar ook institutionele verbeteringen en een culturele verandering in de academische wereld.

Deel deze pagina

Meer weten? Neem contact op met Marie Stadel voor advies.

Marie Stadel

Welzijn en Penningmeester

welzijn@hetpnn.nl