Het kabinet bezuinigt meer dan een miljard euro op hoger onderwijs en onderzoek. Deze bezuinigingen raken alle onderzoeksinstellingen in Nederland en hebben verstrekkende gevolgen voor onze toekomst. Kom samen met Promovendi Netwerk Nederland protesteren tegen de bezuinigingen!

Wat staat er op het spel?

  • Miljardenbezuinigingen: Deze bezuinigingen zullen een grote impact hebben op de kwaliteit van ons onderwijs en onderzoek. Universiteiten worden beperkt in hun mogelijkheden om onafhankelijk onderzoek te doen en jonge onderzoekers worden zwaar getroffen.
  • Internationaal karakter in gevaar: De nieuwe taalwetgeving (Wet Internationalisering in Balans) beperkt de instroom van niet-Nederlandse studenten en docenten. Dit bedreigt de diversiteit en kwaliteit van ons onderwijs en onderzoek. Zonder internationale onderzoekers en docenten zullen opleidingen krimpen en zal het onderzoek afnemen.
  • Dag carrièreperspectief: De aangekondigde bezuinigingen zullen vooral jonge onderzoekers en promovendi treffen. De plannen beperken de mogelijkheden voor onafhankelijk onderzoek en de toekomst van jong talent in de wetenschap.
  • Verdedig je werk: Zonder voldoende financiering en steun voor onderzoek lopen je onderzoeksprojecten en carrière gevaar. Jouw bijdrage aan de wetenschap verdient bescherming en ondersteuning!

Wat kan jij doen?

Deel jouw ervaringen met ons over hoe deze bezuinigingen van invloed zijn op jouw onderzoeksomgeving, en in het bijzonder op promovendi! We hebben specifieke voorbeelden nodig als leidraad voor onze lobby op nationaal niveau. Je kunt ons bereiken via info@hetpnn.nl.

We weten dat mensen bang zijn en dat er veel onzekerheid is over wat de gevolgen zullen zijn. Deel deze zorgen met je collega’s, managers, begeleiders. Laten we solidair blijven en onze stem laten horen!

Save the date!

Op 14 november zal er een protest plaatsvinden in Utrecht. De tijd wordt binnenkort aangekondigd. We willen met een grote groep promovendi deelnemen aan het protest en laten zien dat we boos en bang zijn en dat weverandering eisen. Als je op de hoogte gehouden wilt worden van PNN’s acties en eventueel mee wilt doen, laat dan hier je contactgegevens achter: we nemen contact met je op zodra we meer informatie hebben!

Deel deze pagina