Vacature Professional PhD Program: Aletta Advies

Welke promovendus helpt Aletta bij het ontwikkelen van een Brede Welvaart Indicator? 

Aletta Advies is de toegepaste onderzoeks- en adviestaak van de Aletta Jacobs School of Public Health, een samenwerkingsverband van de Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool en Universitair Medisch Centrum Groningen. Aletta Advies verricht opdrachten op het gebied van Public Health met de inzet van kennis vanuit de School. Het doel is een betere onderbouwing en monitoring van beleid en interventies in Public Health.

Aletta Advies heeft als onderdeel van een consortium recent een aanbesteding gewonnen om de effecten van het Nationaal Programma Groningen (NPG) te monitoren. Eén van de werkpakketten in deze opdracht is het ontwikkelen van een Brede Welvaart Indicator (BWI) met Gronings accent.

Voor deze opdracht zoeken wij een promovendus voor de periode van augustus t/m december 2020 (5 maanden). De aanstelling wordt uitgevoerd conform het PhD Professional Program (PPP) van het Promovendi Netwerk Nederland (PNN).

Taken 

De uitvoering van de BWI-opdracht is de hoofdtaak. Zie de bijlage voor de projectomschrijving. Taken die jij uitvoert zijn onder meer:

 •  Ondersteuning uitvoering focusgroepen
 • Het vertalen van de uitkomsten naar een Gronings accent binnen de CBS Brede Welvaart indicator
 • Statistisch evalueren en valideren van deze indicator op bestanden van CBS en andere data
 • Presentatie en korte rapportage aan het NPG

Daarnaast kun je worden ingezet op andere Public Health opdrachten van Aletta Advies waarin we je expertise kunnen gebruiken.

Competenties 

Wij zijn op zoek naar een ervaren onderzoeker met de volgende competenties en vaardigheden:

 • Je kunt grote (o.a. CBS) databestanden analyseren en data combineren
 • Je kunt zelfstandig werken én binnen een team
 • Goede communicatieve vaardigheden (NL)
 • Je bent flexibel en je wilt ook aan andere ontwikkelingen bij Aletta Advies bijdragen
 • Ervaring in presenteren en enige ervaring in het werken met groepen

Arbeidsvoorwaarden 

Wij bieden de promovendus een aanstelling aan onder de voorwaarden van het PPP:

 • Een vergoeding gelijk aan het huidige brutosalaris van de promovendus
 • Een aanstelling voor een periode van 5 maanden in 0.8 fte.

Wij betalen enkel het salariscomponent van de kosten van de promovendus en dragen dus geen WW-verantwoordelijkheid conform de CAO NU/UMC/OI.

Werkplek 

De NPG-opdracht speelt zich af in een dynamische bestuurlijke situatie, waarin het bieden van nieuw perspectief aan de Groningers voorop staat.

Aletta Advies is een kleine organisatie, maar het netwerk waarin je je activiteiten verricht is heel groot. In het kader van je opdracht onderhoud je contacten met de School (prof. dr. Jochen Mierau), het CBS, het Nationaal Programma en het consortium, en andere organisaties in het Aletta netwerk.

De dagelijkse begeleiding is in handen van dr. C.P. van Linschoten, lid van de directie van Aletta Advies. De werkplek is bij Triade Holding in Groningen, dichtbij het centrum.

Contactgegevens: c.p.van.linschoten@rug.nl