Vacature professional PhD Program: NWO

Promovendi (m/v) voor de tijdelijke functie van beleidsmedewerker A NWO

NWO is de nationale wetenschapsfinancier en heeft tot taak wetenschappelijk onderzoek te bevorderen. Jaarlijks geeft NWO ruim 700 miljoen euro uit aan subsidies voor toponderzoek en -onderzoekers, apparatuur, en aan instituten waar toponderzoek wordt bedreven. NWO financiert zowel vrij onderzoek dat door nieuwsgierigheid wordt gedreven als thematisch onderzoek gericht op maatschappelijke vraagstukken. Werken binnen NWO veronderstelt passie voor de wetenschap.

Het NWO-domein Sociale en Geesteswetenschappen (SGW) stimuleert excellent onderzoek op het terrein van de sociale en geesteswetenschappen. In het onderzoek komt een grote variëteit aan vragen aan de orde, zoals: wat is de invloed van vergrijzing op het onderwijs? Wat verklaart de leefbaarheid, bereikbaarheid en vitaliteit van steeds grotere steden? Hoe houden we kunst en cultureel erfgoed voor een breed publiek toegankelijk? Welke rol speelt religie in nationale en internationale conflicten? Hiervoor zijn verschillende financieringsinstrumenten beschikbaar.

De vacature is binnen de SGW-afdeling Vrij Onderzoek. Binnen deze afdeling vallen alle ‘vrije’ financieringsrondes waarbij aanvragers zelf het onderwerp van het onderzoeksvoorstel bepalen, zoals het NWO-Talentprogramma, de Open Competitie SGW en de Promotiebeurs voor Leraren.

SGW is op zoek naar meerdere promovendi (m/v) voor de tijdelijke functie van beleidsmedewerker A in de periode eind augustus 2020 tot eind februari 2021 (6 maanden).

De tijdelijke beleidsmedewerkers assisteren in de beoordelingsrondes van SGW bij verschillende werkzaamheden. In een team van beleidsmedewerkers helpen zij bij het vinden van de juiste externe beoordelaars voor onderzoeksvoorstellen en het samenstellen en begeleiden van beoordelingscommissies. Ze zorgen voor de verslaglegging van commissievergaderingen en zijn aanwezig bij de interviews met kandidaten. Ook helpen de tijdelijke beleidsmedewerkers bij het opstellen van motiveringen voor besluiten.

De medewerker die wij zoeken heeft:

  • een brede belangstelling voor wetenschappelijk onderzoek, onderzoekers en onderzoeksbeleid;
  • het vermogen zich vaardigheden snel eigen te maken;
  • goede redactionele en communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk in Nederlands en Engels;
  • een afgeronde masterstudie in de sociale of geesteswetenschappen;
  • een aanstelling bij een Nederlandse universiteit als promovendus (vereiste is dat de medewerker tijdelijk in dienst treedt bij NWO en na afloop van de aanstelling bij NWO terugkeert naar het dienstverband én het PhD traject aan de universiteit).

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Kasper Gossink-Melenhorst, Coördinator NWO-Talentprogramma SGW, via 070 344 0557 of k.gossink@nwo.nl.

Wil je solliciteren? Stuur een motivatiebrief en CV naar Gerda van Rossum, P&O adviseur, o.v.v. vacaturenummer 3673 via onderstaande solliciteer button. De deadline om te solliciteren is tot en met 21 juni aanstaande.

Wij bieden

  1. een tijdelijk contract van 6 maanden voor 0,8-1,0 fte als beleidsmedewerker A.
  2. een effectieve kennismaking met de tweede geldstroom, een oriëntatie op werkzaamheden buiten de wetenschap en daarnaast een onderbreking van het promotietraject die nieuwe inspiratie kan geven om de dissertatie af te ronden;
  3. de mogelijkheid om professionele vaardigheden, zoals samenwerken en communiceren, (verder) te ontwikkelen.

De functie is ingedeeld in schaal 10 van bijlage 1 van CAO-Onderzoekinstellingen. De formele functiebenaming is programma-/beleidsmedewerker A. Naast 8% vakantiegeld biedt NWO een eindejaarsuitkering en een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

N.B. Nadrukkelijk verzoek alleen te solliciteren op deze positie vanuit een bestaande PhD positie. Alleen sollicitanten die vanuit een PhD positie reageren (en na tijdelijk contract bij NWO terugkeren naar een PhD positie) worden meegenomen in deze procedure. Een korte schrijftoets maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.