PPP vacature: NWO

 

NWO is de nationale wetenschapsfinancier en heeft tot taak wetenschappelijk onderzoek te bevorderen. Jaarlijks geeft NWO ruim 700 miljoen euro uit aan subsidies voor toponderzoek en -onderzoekers, apparatuur, en aan instituten waar toponderzoek wordt bedreven. NWO financiert zowel vrij onderzoek dat door nieuwsgierigheid wordt gedreven als thematisch onderzoek gericht op maatschappelijke vraagstukken. Werken binnen NWO veronderstelt passie voor de wetenschap.

Het NWO KIC-programma stimuleert excellent onderzoek op het terrein van het missiegedreven topsectoren- en innovatiebeleid van het kabinet. Om dit te bereiken initieert NWO samenwerkingen, legt verbindingen tussen wetenschappers, private en publieke partijen en stimuleert het verkennen van nieuwe wegen. Door de verschillende partijen bij elkaar te brengen, ontstaan nieuwe consortia en innovatief onderzoek. De financiële NWO-bijdrage aan de KIC is beschikbaar voor fundamenteel en praktijkgericht onderzoek, uitgevoerd door wetenschappers in samenwerking met bedrijven.

 

Promovendus voor tijdelijke functie als programma-/beleidsmedewerker 3-6 mnd)

Als tijdelijke programma-/beleidsmedewerker assisteer je in de beoordelingsrondes van de NWO KIC-calls Data & Intelligence en Maritieme High-Tech. Binnen een team van programma-/beleidsmedewerkers help jij bij het vinden van de juiste externe beoordelaars voor onderzoeksvoorstellen, primair in de periode oktober tot december. Daarnaast ondersteun jij jouw collega’s bij het uitvoeren van de beoordelingsrondes, bijvoorbeeld bij het verwerken van aanvragen, het verbeteren van documentatie en processen en de interviews.

 

De medewerker die wij zoeken:

  • heeft een brede belangstelling voor wetenschappelijk onderzoek, onderzoekers en onderzoeksbeleid;
  • heeft affiniteit met technisch onderzoek, bij voorkeur op ICT, cybersecurity en maritiem gebied. Dit stelt je  in staat de juiste externe beoordelaars te vinden;
  • heeft het vermogen zich vaardigheden snel eigen te maken;
  • heeft goede redactionele en communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk in Nederlands en Engels;
  • heeft een afgeronde masterstudie;
  • heeft een aanstelling bij een Nederlandse universiteit als promovendus (vereiste is dat de medewerker tijdelijk in dienst treedt bij NWO en na afloop van de aanstelling bij NWO terugkeert naar het dienstverband én het promotietraject aan de universiteit).

 

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Setareh Mohammadin of Richard Nievaart via kic-security2020@nwo.nl. Telefonisch informeren kan via 030 600 13 02.

Voor een goed beeld van de werkzaamheden kun je filmpjes bekijken van PhD’s die bij NWO werkten in deze positie van programma-/beleidsmedewerker: www.nwo.nl/phdinbeeld

Is je interesse gewekt? Stuur ons dan jouw cv en een (korte) motivatiebrief toe via het sollicitatieformulier. Reageren kan tot 9 september. Uiterlijk 4 oktober start je.

N.B. Alleen sollicitanten die vanuit een bestaande, reguliere PhD-aanstelling reageren (en na tijdelijk contract bij NWO terugkeren naar die PhD-aanstelling) worden meegenomen in deze procedure.

 

Wij bieden

  • een tijdelijk contract voor 3 tot 6 maanden voor 0,8-1,0 fte als programma-/beleidsmedewerker;
  • een effectieve kennismaking met de tweede geldstroom, een oriëntatie op werkzaamheden buiten de wetenschap en daarnaast een onderbreking van het promotietraject die nieuwe inspiratie kan geven om de dissertatie af te ronden;
  • de mogelijkheid om professionele vaardigheden, zoals samenwerken en communiceren, (verder) te ontwikkelen, binnen een team van fijne, benaderbare collega’s, die je graag verder helpen.

De functie is ingedeeld in schaal 10 van bijlage 1 van CAO-Onderzoekinstellingen. De formele functiebenaming is programma-/beleidsmedewerker A. Naast 8% vakantiegeld biedt NWO een eindejaarsuitkering en een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.