Warning: Use of undefined constant is_post - assumed 'is_post' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/sites/web/hetpnnnl/www/wp-content/themes/hetpnn-twenty-twenty-child/functions.php on line 12
class="post-template-default single single-post postid-7071 single-format-standard custom-background template-full-width singular enable-search-modal missing-post-thumbnail has-single-pagination showing-comments hide-avatars footer-top-visible elementor-default elementor-template-full-width elementor-kit-7213 elementor-page-7843">

Coronavirus – Verblijf na de studies

In april is een groep internationale afgestudeerden een petitie gestart om het zoekjaar uit te breiden om de afname in vacatures en netwerk mogelijkheden te accomoderen. In een geschreven reactie op de vragen van het parlement legt Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat het niet mogelijk is om het zoekjaar te verlengen, aangezien de condities van deze woonvergunning in de wet staan vastgelegd en deze te veranderen een onzeker en langdurig proces zal zijn. Echter, omdat de overheid de bijdrage van de internationale studenten en kennismigranten zeer waardeert, hebben ze besloten de periode te verlengen in welke afgestudeerden geschikt zijn voor een woonvergunning als voor een kennismigrant met een lager salaris criterium.

In bijgevoegde flyer Infosheet – NUFFIC kan er meer informatie over het zoekjaar en andere woonvergunningen gevonden worden die het blijven in Nederland na het afstuderen kunnen faciliteren.

Afsluitend willen wij graag iedereen eraan herinneren dat Nederland graag in contact blijft met jullie, waar het pad jullie ook brengt. Vergeet niet om te registreren in het Holland Alumni network en laat weten wat de interesses en expertise is, zodat het gesprek kan worden aangegaan.