Warning: Use of undefined constant is_post - assumed 'is_post' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/sites/web/hetpnnnl/www/wp-content/themes/hetpnn-twenty-twenty-child/functions.php on line 12
class="post-template-default single single-post postid-5964 single-format-standard custom-background template-full-width singular enable-search-modal missing-post-thumbnail has-single-pagination showing-comments hide-avatars footer-top-visible elementor-default elementor-template-full-width elementor-kit-7213 elementor-page-7843">

Promovendi (m/v) voor de functie van junior beleidsmedewerker

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) biedt meerdere plekken aan in het kader van het Professional PhD Program (PPP).  Voor het domein Exacte en Natuurwetenschappen worden meerdere promovendi (m/v) gezocht voor de functie van junior beleidsmedewerker voor een periode van 3 tot 6 maanden.

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)
De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is een van de belangrijkste wetenschapsfinanciers in Nederland en zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. NWO investeert jaarlijks bijna 900 miljoen euro in nieuwsgierigheid gedreven onderzoek, onderzoek met betrekking tot maatschappelijke uitdagingen en onderzoeksinfrastructuur. Op basis van adviezen van deskundige wetenschappers en experts uit binnen en buitenland selecteert en financiert NWO onderzoeksvoorstellen. NWO stimuleert nationale en internationale samenwerking, investeert in grote onderzoeksfaciliteiten, bevordert kennisbenutting en beheert negen onderzoeksinstituten. NWO financiert bijna 6.300 onderzoeksprojecten aan universiteiten en kennisinstellingen.

Domein Exacte en Natuurwetenschappen (ENW)
Binnen NWO richt het domein Exacte en Natuurwetenschappen (ENW) zich op het stimuleren, financieren en coördineren van het Nederlandse onderzoek in de disciplines Aardwetenschappen, Astronomie, Chemie, Informatica, Levenswetenschappen, Natuurkunde en Wiskunde. Dit onderzoek is georganiseerd in onderzoeksprogramma’s en projecten en wordt uitgevoerd aan Nederlandse kennisinstellingen. Ook stimuleert het domein samenwerking met het bedrijfsleven, departementen en maatschappelijke organisaties en samenwerking in internationaal verband. Naast de financiering van onderzoeksprojecten zijn nationale strategieontwikkeling en de stimulering van netwerkvorming via wetenschappelijke congressen belangrijke activiteiten. Het ENW-bestuur bepaalt de strategie en stelt vast welke activiteiten plaatsvinden. Het wordt hierbij ondersteund door het ENW-bureau, dat het beleid voorbereidt, uitvoert en evalueert.

Voor het domein ENW zoeken wij meerdere promovendi (m/v) voor de functie van junior beleidsmedewerker voor een periode van 3 tot 6 maanden. 

Wat ga jij doen

Als junior beleidsmedewerker assisteer je in de beoordelingsrondes van een aantal van deze onderzoeksprogramma’s. Dit zal met name zijn bij het zoeken van referenten en het formeren en ondersteunen van beoordelingscommissies. Je neemt deel aan de beoordelingsvergaderingen en stelt hier het verslag van op. Ook zal je de beleidsmedewerker af en toe ondersteunen bij andersoortige vergaderingen of bijeenkomsten, zoals start- of voorgangsbijeenkomsten, maar ook expertbijeenkomsten.

De medewerker die wij zoeken heeft

  • een afgeronde masterstudie in één van de onderzoeksgebieden die onder ENW vallen;
  • een aanstelling bij een Nederlandse universiteit als promovendus en keert na afloop van de aanstelling bij NWO terug naar de universiteit om het promotietraject af te ronden;
  • belangstelling voor onderzoeksbeleid;
  • goede redactionele- en communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk in Nederlands en Engels.

Wij bieden

  • een contract voor een promovendus voor 0,8- 1,0 fte voor de duur van 6 maanden als junior Beleidsmedewerker;
  • een contract met vergelijkbare arbeidsvoorwaarden als aan de universiteit;
  • in onderling overleg is een andere periode dan 6 maanden bespreekbaar.

Meer informatie

Op onze websites www.nwo.nl en www.nwo.nl/enw tref je meer informatie over de organisatie. Voor vragen over de vacature en de afdeling, neem je contact op met Kirsten de Bruijn-Spoorendonk (beleidsmedewerker ENW) k.spoorendonk@nwo.nl, 070-3440776, of Serife Yaman (personeelsadviseur voor ENW) s.yaman@nwo.nl, 070-3494188.

Solliciteren?

Is je interesse gewekt, dan ontvangen wij graag je CV en motivatiebrief via het sollicitatieformulier op onze website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld