Warning: Use of undefined constant is_post - assumed 'is_post' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/sites/web/hetpnnnl/www/wp-content/themes/hetpnn-twenty-twenty-child/functions.php on line 12
class="post-template-default single single-post postid-5887 single-format-standard custom-background template-full-width singular enable-search-modal missing-post-thumbnail has-single-pagination showing-comments hide-avatars footer-top-visible elementor-default elementor-template-full-width elementor-kit-7213 elementor-page-7843">

Vacature: Promovendi (m/v) voor de tijdelijke functie van junior beleidsmedewerker NWO

Het NWO-domein Sociale en Geesteswetenschappen (SGW) is op zoek naar promovendi (m/v) voor de functie van junior beleidsmedewerker in de periode medio augustus – medio februari 2020 of in de periode januari tot juli 2020.

NWO is de nationale wetenschapsfinancier en heeft tot taak wetenschappelijk onderzoek te bevorderen. Jaarlijks geeft NWO ruim 700 miljoen euro uit aan subsidies voor toponderzoek en -onderzoekers, apparatuur, en aan instituten waar toponderzoek wordt bedreven. NWO financiert zowel vrij onderzoek dat door nieuwsgierigheid wordt gedreven als thematisch onderzoek gericht op maatschappelijke vraagstukken. Werken binnen NWO veronderstelt passie voor de wetenschap.

Het NWO-domein Sociale en Geesteswetenschappen (SGW) stimuleert excellent onderzoek op het terrein van de sociale en geesteswetenschappen. Hiervoor zijn verschillende financieringsinstrumenten beschikbaar. In het onderzoek komen vragen aan de orde als: wat is de invloed van vergrijzing op het onderwijs? Wat verklaart de leefbaarheid, bereikbaarheid en vitaliteit van steeds grotere steden? Hoe houden we kunst en cultureel erfgoed voor een breed publiek toegankelijk? Welke rol speelt religie in nationale en internationale conflicten? De resultaten van het onderzoek komen niet alleen ten goede aan de wetenschap, maar ook aan maatschappelijke organisaties, de culturele sector en het bedrijfsleven.

SGW is op zoek naar promovendi (m/v) voor de functie van junior beleidsmedewerker in de periode medio augustus – medio februari 2020 of in de periode januari tot juli 2020.

N.B. Nadrukkelijk verzoek alleen te solliciteren op deze positie vanuit een bestaande PhD positie. Alleen sollicitanten die vanuit een PhD positie reageren (en na tijdelijke aanstelling bij NWO terugkeren naar een PhD positie) worden meegenomen in deze procedure.

De junior beleidsmedewerker assisteert in de beoordelingsrondes van SGW, met name bij het zoeken van referenten en het formeren en ondersteunen van beoordelingscommissies. Referenten zijn wetenschappelijke specialisten die een oordeel geven over een voorstel aan NWO voor financiële steun aan een onderzoeksproject.

De medewerker die wij zoeken heeft:

  • een afgeronde masterstudie bij voorkeur in de sociale of geesteswetenschappen;
  • belangstelling voor wetenschappelijk onderzoek;
  • goede redactionele- en communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk in Nederlands en Engels;
  • een aanstelling bij een Nederlandse universiteit als promovendus (vereiste is de medewerker tijdelijk in dienst treedt bij NWO en na afloop van de aanstelling bij NWO terugkeert naar het dienstverband & PhD traject aan de universiteit).

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mariël Schweizer, Senior beleidsmedewerker, via 070-3440939 of m.schweizer@nwo.nl of met Marc Linssen, Senior beleidsmedewerker, via 070 – 3440625 of via m.linssen@nwo.nl.

Wil je solliciteren stuur een motivatiebrief en CV naar Gerda Goedhart, P&O adviseur, o.v.v. vacaturenummer 3422 via de solliciteer button op de website van NWO. De deadline om te solliciteren is tot 31 mei aanstaande.

Wij bieden

  1. een tijdelijke functie waarin een effectieve kennismaking met de tweede geldstroom en een oriëntatie op werkzaamheden buiten de wetenschap wordt geboden en daarnaast een onderbreking van het promotietraject die weer nieuwe inspiratie geeft om de dissertatie af te ronden;
  2. een tijdelijke aanstelling voor 0,8-1,0 fte als junior beleidsmedewerker.

De functie is ingedeeld in schaal 10 van bijlage 1 van CAO-Onderzoekinstellingen. Naast 8% vakantiegeld biedt NWO een eindejaarsuitkering en een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

N.B. Nadrukkelijk verzoek alleen te solliciteren op deze positie vanuit een bestaande PhD positie. Alleen sollicitanten die vanuit een PhD positie reageren (en na tijdelijke aanstelling bij NWO terugkeren naar een PhD positie) worden meegenomen in deze procedure.