Warning: Use of undefined constant is_post - assumed 'is_post' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/sites/web/hetpnnnl/www/wp-content/themes/hetpnn-twenty-twenty-child/functions.php on line 12
class="post-template-default single single-post postid-5520 single-format-standard custom-background template-full-width singular enable-search-modal missing-post-thumbnail has-single-pagination showing-comments hide-avatars footer-top-visible elementor-default elementor-template-full-width elementor-kit-7213 elementor-page-7843">

Internationale Zaken

In 2014 publiceerde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) een rapport met als titel: Careers of Doctorate Holders in the Netherlands. Dit rapport betreft de karakteristieken van deze groep zoals leeftijd, geslacht, discipline. Daarnaast geeft het inzicht in het bruto jaarsalaris van deze groep evenals het dienstverband. Het is interessant leesvoer indien je een PhD traject in Nederland doorloopt of hierover nadenkt. Het rapport kun je hiervinden:

Dit jaar zal PNN haar blik nog verder verruimen in de richting van Internationale Zaken. Dat er problemen en moeilijkheden bestaan voor PhD’s op dit gebied is aan de aandacht gekomen van het bestuur. Het betreft zowel PhD kandidaten in Nederland die hun grenzen willen verleggen voorbij de Nederlandse grens evenals internationale PhD kandidaten die moeilijkheden ondervinden betreffende verblijf en bijbehorende problemen. Het adresseren van deze problematiek zal tot doel worden gesteld van dit bestuur. Vijftig procent van alle PhD kandidaten in Nederland hebben een niet-Nederlandse afkomst, dit maakt het belang van de portefeuille Internationale Zaken direct duidelijk. Daarnaast wordt beleid geformuleerd met betrekking tot de internationalisering van onderwijs in zijn meest ruime vorm, en bestaat er een verlangen onder PhD kandidaten om hun geest te verruimen door grenzen te overstijgen; om deze redenen mag Internationale Zaken niet ontbreken op de agenda van PNN. Om dit te kunnen doen moet duidelijk worden waar moeilijkheden en problemen ontstaan. Hiervoor willen we jullie hulp vragen. Indien je zelf obstakels bent tegengekomen in je streven als internationaal georiënteerde PhD of als een internationale PhD in Nederland, zou je dit ons kunnen laten weten? De contactpersoon voor zaken gerelateerd aan Internationale Zaken is:

Rens Philipsen (rens.philipsen@hetpnn.nl)